ΝΗΜΑΤΑ

Η αισθητική ιατρική επιστρατεύει συνεχώς νέες θεραπείες και τεχνικές στην προσπάθεια να κερδίσει το παιχνίδι της νεότητας, να απαλύνει τις ρυτίδες, να βελτιώσει τη χαλάρωση και να καλύψει τα σημάδια που μαρτυρούν το πέρασμα του χρόνου.

Η νέα μέθοδος αναζωογόνησης, ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος, που δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι η χρήση νημάτων PDO

Τα νήματα PDO (πολυδιαξονόνης)  που εφαρμόζονται σε αυτή την μη επεμβατική θεραπεία, της οποίας τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο ήπια από ένα facelift,  χρησιμοποιούνται στην ιατρική για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Είναι απόλυτα ασφαλή και πλήρως απορροφήσιμα , και το κυριότερο δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 
Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Με τη χρήση μίας λεπτής βελόνας, δημιουργείται ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα κι έτσι επιτυγχάνεται υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Τα νήματα στη συνέχεια ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και τα μονοκύτταρα, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Κολλαγόνο παράγεται και με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας, που ενισχύει το αποτέλεσμα της θεραπείας. 

Η θεραπεία των νημάτων PDO εφαρμόζεται σε άτομα άνω των 30 ετών και σε δέρματα που παρουσιάζουν ήπια χαλάρωση και επιφανειακές λεπτές ρυτίδες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου, στις ρινοπαρειακές γραμμές, στο «πόδι της χήνας», για την τόνωση των ζυγωματικών και στο λαιμό. Η εφαρμογή τους έχει μεγάλη επιτυχία και σε περιοχές του σώματος, όπως στα μπράτσα, το στήθος, την κοιλιά, τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, δηλαδή όπου χρειάζεται σύσφιξη και ανόρθωση. Η θεραπεία ενδείκνυται και μετά από απότομη απώλεια βάρους ή χαλάρωση εξαιτίας πρόσφατης εγκυμοσύνης. 

Η συνεδρία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και ο χρόνος διάρκειάς της είναι από 30 ως 60 λεπτά, ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, αναίμακτη, χωρίς τομές, ουλές ή νοσηλεία. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του μετά το πέρας της θεραπείας, με μόνη σύσταση την αποφυγή της έντονης άσκησης τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ενώ η εικόνα του δέρματος μετά τη θεραπεία βελτιώνεται ως και τρεις μήνεςμετά. 
 
Ανάμεσα στις αντενδείξεις είναι η πιθανότητα εγκυμοσύνης, οι διαταραχές πηκτικότητας ή η λήψη αντιπηκτικών. Κατά τη θεραπεία ενδέχεται να δημιουργηθούν μικρές μελανιές ή ήπιο οίδημα, που αντιμετωπίζονται με ψύξη ή κρέμα arnica και υποχωρούν σε 2-3 ημέρες.
η όλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με laser ή ενέσιμη αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) για μέγιστο αποτέλεσμα, ενώ δεκαπέντε ημέρες μετά την εφαρμογή των νημάτων, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.