ΕΚΤΟΠΟΣ ΜΑΣΤΙΚΟΣ ΑΔΕΝΑΣ

Έκτοπος μαστικός αδένας στη μασχάλη

Εξογκώματα στη μασχάλη ή πέριξ αυτής, μπορεί να προκύψουν από εναπόθεση λίπους ή υπερβολικό ιστό του μαστού. Ο επικουρικός ή έκτοπος ιστός του μαστού εντοπίζεται συχνότερα στην μασχάλη (ή στην περιοχή της μασχάλης) των γυναικείων μαστών. Ο επικουρικός μασχαλιαίος ιστός του μαστού μπορεί να εμφανιστεί μόνο στη μία πλευρά ή να επηρεάσει και τους δύο μαστούς. Ο έκτοπος μαστικός ιστός υπάρχει από τη γέννηση, αλλά συχνά αυξάνεται σε μέγεθος ή γίνεται αντιληπτός με τη γήρανση, την αύξηση ή απώλεια βάρους, την εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό. Είναι επίσης ευαίσθητος στην αλλαγή των ορμονικών επιπέδων.

Ο επικουρικός μασχαλιαίος ιστός μαστού μπορεί να εμφανίσει περισσότερα από κοσμητικά ζητήματα. Μπορεί να γίνει συμπτωματικός και να προκαλέσει πόνο, να περιορίσει την κίνηση του χεριού, να αυξηθεί σε μέγεθος και να υποστεί την ίδια παθολογία που εμφανίζεται στον φυσιολογικό ιστό του μαστού, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

Επί του παρόντος, η θεραπεία του επικουρικού μασχαλιαίου ιστού του μαστού είναι κυρίως χειρουργική, ειδικά για περιοχές μεγαλύτερου μεγέθους που είναι αισθητικά εμφανείς ή προκαλούν συμπτώματα. Η χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει την αφαίρεση του επικουρικός ιστού του μαστού ως ολόκληρης μονάδας. Αυτό περιλαμβάνει τον υποκείμενο ιστό και το καλυπτικό δέρμα. Οι μασχαλιαίοι επικουρικοί μαστοί μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο με εκτομή όσο και/ή με λιποαναρρόφηση. Ο Dr. Πιτσαργιώτης εκτελεί μια μοναδική ελάχιστα επεμβατική διαδικασία όπου η εκτομή πραγματοποιείται πλήρως στην περιοχή της μασχάλης με ελάχιστη έως καθόλου ορατή ουλή στον ίδιο τον μαστό.