ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Τα σημερινά πρότυπα, η ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για βελτίωση της εξωτερικής εικόνας και κυρίως το γεγονός ότι ο μαστός αποτελεί σημείο θηλυκότητας του γυναικείου σώματος, οδηγεί τη γυναίκα στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού.

Οι μικροί μαστοί ή η ασυμμετρία οφείλονται σε απλασία ή υποπλασία, απώλεια βάρους, υποστροφή μετά από εγκυμοσύνη κλπ

Ο ασθενής ενημερώνεται για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την επέμβαση όπως , επιλογή ενθέματος , τομή του δέρματος από την οποία θα εισαχθεί το ένθεμα, θέση τοποθέτησης του ενθέματος και επιλογή από κοινού για το μέγεθος του ενθέματος

Η τομή είναι 3 εκατοστά και γίνεται στην υπομάστια πτυχή ή στο κάτω μισό της θηλής ή στην πτυχή της μασχάλης

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία.  Συμπληρωματικά γίνεται έγχυση τοπικού αναισθητικού μακράς δράσης για μετεγχειρητική αναλγησία και άνεση τού ασθενούς. 

 Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται ως χειρουργείο μίας ημέρας. Θα μπορείτε να φύγετε από το νοσοκομείο συνήθως ,κάποιες ώρες μετά την επέμβαση ή σπανιότερα να μείνετε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Θα σας έχουν ήδη δοθεί αναλυτικές μετεγχειρητικές οδηγίες που θα αφορούν τα φάρμακα που θα παίρνετε, την περιποίηση των τραυμάτων, την πρώτη μετεγχειρητική επίσκεψη κλπ.